Styrk din mentale sundhed med kreativ hobby som strikke.

Ud over at være sjovt og kreativt har strikning sundhedsmæssige fordele. Det reducerer stress og angst. Undersøgelser viser, at strikning endda kan holde Alzheimers i skak.

Hvem ville have troet, at dette tilsyneladende uskadelige håndværk også er godt for sundheden. Lad os undersøge de sundhedsmæssige fordele ved strikning.

  1. Strikning Reducerer stress

De gentagne og rytmiske bevægelser, der udgør strikning, kan være nøglen til afslapning. Dr Barry Jacobs fra Princetown University fandt ud af, at dyr, der udfører gentagne bevægelser, udløser en frigivelse af serotonin, den neurotransmitter, der er forbundet med ro og velvære.

Dette kunne forklare, hvorfor de fleste hengivne strikkere sværger ved at strikke som en afstresser: det kan give en dose af serotonin 🙂

  1. Strikning kan holde Alzheimers ved bugten

Mentale øvelser som at spille brætspil, læsning og strikning kan sænke risikoen for demens ifølge en undersøgelse foretaget af New England Journal of Medicine og Mayo Clinic.

Selvom det ikke er bevist, mener forskere, at aktiviteter der stimulerer sindet, kan skabe netværk af forbindelser mellem hjerneceller. 

  1. Strikning hjælper med at overvinde afhængighed

 

Ironien er, at strikning i sig selv er vanedannende, men nøglen er at bytte en virkelig selvdestruktiv afhængighed mod den relativt tamme afhængighed af strikning.

Der findes Striknings støttegrupper som Quit-gruppe til rygere og har været livsændrende, hovedsageligt på grund af samfundsstøtte og strikningens beroligende effekt.

For disse folk er strikningens sundhedsmæssige fordele virkelig transformerende.

  1. Strikning opmuntrer fællesskabet

I dag, som i gamle tider, er strikning mere social end nogensinde, og alle ser ud til at elske det.

En undersøgelse offentliggjort af British Journal of Occupational Therapy rapporterer, at strikkere, der strikker ofte, er rolige, glade og oplever højere kognitiv funktion.

Har du oplevet nogen af ​​disse sundhedsmæssige fordele ved at strikke.

Dette er blot nogle få eksempler på hvad strikning kan hjælpe med. Listen over de positive effekter med en kreativ hobby er længere.

Hvis du også føler du er stresset i din hverdag, følger dig deprimeret og har svært ved at blive en del af en social fællesskab kan det være en rigtig god ide at starte med at strikke eller hækle.

Er det svært at komme i gang?

Nej, det er faktisk rigtig nemt at komme i gang, og der findes rigtig mange begynder guides på nettet og begynder videoer på youtube som du kan få stor glæde af.

Du kan købe garn online billigt hos Yarno