Sport & Sundhed: Hop på cyklen

Det kan være svært at holde sig i god form, når man har travlt. Mange af os bruger meget tid på job, hus og børn og har svært ved at presse en tur i motionscenteret ind mellem børnehentning og aftensmad. 

Hvad med at finde cyklen frem fra skuret og udnytte den hverdagsmotion, som du kan få, når du skal til og fra arbejde? Eller find mountainbiken frem fra gemmerne og kør en omvej gennem skoven på vej hjem? Er du rigtig sej, kan du jo forsøge at skifte bilen ud med din cykel i en periode. 

Tag børnene med på cykelturen

Det kan være en ekstra udfordring at få motion ved at cykle i hverdagen, når du har små børn. Du kan dog gøre det nemt for dig selv ved at investere i en god cykelstol. Du kan få cykelstole i mange forskellige farver og designs. Fælles for dem er dog, at de er lavet, så de enten kan sidde foran på cyklen eller bag på. 

En cykelstol er nemmere at køre med end en cykeltrailer. Cykelstolen er super god, hvis du gerne vil have fart på eller kan lide at køre af asfalten. Du skal dog være opmærksom på, at din cykel kan blive sværere at håndtere med ekstra læs på. Der kommer mere fart på ned ad bakke, og cyklen kan være svær at dreje med et barn bag på. Cykelstole kan derfor kun bruges, når dine børn er små. 

Læs alt om cykelstole fra indkøb til montering på cykelstol.dk

Husk cykellygter

Kaster du dig ud i cykling som motionsform, så husk reglerne for cykler i trafikken. Der er nemlig forskel på at køre cykelløb på en lukket bane, og på at cykle på veje og cykelstier. Uanset om du motionerer i din fritid, eller er på vej til og fra arbejde. 

For eksempel skal du huske en ringeklokke, så du kan advare andre trafikanter. Du skal naturligvis også huske reflekser på din cykel, ligesom du altid skal bruge godkendte cykellygter på cyklen, når det er mørkt. 

Mange vælger også at have en refleksvest på, når de cykler om vinteren. Særligt når du har børn med på cykelstol, kan det være en god idé.