Stop din snorken og bliv sundere

Snorken er normalt og ikke i sig selv usundt, men det kan gå ud over parforholdets sundhed. Hvis du eller din partner buldrer i natten, har du garanteret allerede søgt tips og tricks. Måske I endda har været forbi lægehuset for at få undersøgt luftvejene.

Det kan synes urimelig svært at få bugt med problemet. Nogle par vænner sig til lyden, mens andre opgiver at sove sammen. Hvis du stadig er på udkig efter en løsning, så læs med her.

Kom i form og snork mindre

Søvnforskere har påvist, at mænd generelt snorker mere end kvinder. Uden at gå for meget ind i de medicinske termer, skyldes det forskelle i kønshormonerne. Af den grund ses det ofte, at damerne tager revanche i overgangsalderen. Det sker, fordi niveauet af østrogen falder, når en kvinde er 40-50 år.

Hvis du som mand desuden er overvægtig og i dårlig form, er der større risiko for larmende snorken. Fedt sætter sig nemlig også i luftvejene, som bliver mere snævre. Undersøgelser viser, at du med syv timers motion om ugen kan reducere snorken. Det forebygger samtidig søvnapnø, som potentielt kan være farligt.

Prøv en snorkeskinne

Hvis du allerede er ved godt helbred og motionerer, må andre midler i brug. Snorken går nemlig sjældent væk af sig selv. Har du prøvet at sove med en snorkeskinne? Det er et fantastisk middel mod snorken, da det på samme tid er simpelt og innovativt.

Snorkeskinner er en relativt ny behandling, som viser gode resultatet både ved snorken og mild søvnapnø. Den fungerer kort sagt sådan, at den give bedre passage i svælget og den bløde del af ganen.

Det kan tage lidt tid for kæben og tænderne at vænne sig til følelsen. Men det er det hele værd, da både du og din partner får en bedre søvn ud af det.