FEM TING DU BØR VIDE OMKRING MASSAGE GUNS

Har du nogensinde været hos en massageterapeut, som bare rammer alle de rigtige steder i så fald, ved du, at det gør ondt – men på den gode måde. Især hvis du har styrketrænet i rigtig lang tid, kan dine muskler været fyldt med knuder, såkaldte triggerpunkter som har opbygget sig igennem mange år. Dette kan nogle gange medføre smerte eller stivhed i musklen.

For et par år tilbage stillede nogle tech-nørder sig selv spørgsmålet: Hvad hvis vi selv havde mulighed for at massere dine muskler, blot hurtigere, hårdere, langt mere effektiv og endda med en begrænset indsats. Det lyder alt sammen for godt til at være sandt, men her kommer massage gun ind i billedet, en håndholdt, genopladelig enhed, der slår op til 2500 gange i minuttet og kan give en fantastisk massage.

Prøv den ad og bevæg den hen over din øvre ryg, lår, lægmuskler eller andre ømme muskelgrupper, så finder du hurtigt ud af hvorfor de er så populære for tiden. En masse gun kan inden få relativt kort tid effektivt arbejde sig igennem en stor muskelgruppe, som lårmusklen, hvor den formår at løsne væv, øge blodgennemstrømningen, midlertidigt mindske smerter og ømhed og så er den super praktisk at have med! Det har prolife erfaret og de er helt og aldeles enige, noget nemmere at slæbe rundt end en personlig massør 😉

Hvordan fungerer massage guns egentligt?

Det korte svar: Der findes ikke et helt præcis svar på hvordan disse enheder fungerer på kroppen. Men de kan i hvert fald hjælpe dig med at afspænde dine ømme muskler ved at stimulere GTO, hvilket er en struktur i musklen som hæmmer sammentrækningen. Derudover kan massage guns altså også lindre smerte i musklen og bare generelt forkorte DOMS, hvilket vil sige at forkorte restitutionsperioden. Massage guns har en fremragende egenskab til at øge blodgennemstrømningen, som beriger musklerne med næringsstoffer og fjerner blod som kan have samlet sig i musklerne, hvis man har haft lange perioder med inaktivitet.

Bruger du den direkte efter en hård træning, kan det muligvis hjælpe med at fjerne metabolitter, som er affaldsprodukter som kan forekomme ved træning. 

Brug din massagegun effektivt

”Man skal ikke overdrive,” siger Thomas, der til dagligt arbejder med fodboldspillere og andre elite-atleter, 1-2 minutter på en stor muskelgruppe – fx lårmusklen- er rigeligt.  ”Det er vigtigt ikke at overstimulere musklen,” forklarer han. Overdreven brug kan drive væske ind i musklen uden at lade den strømme ud igen. “Det er et kraftfuldt værktøj, så tag det med ro og lær den at kende.” Indstillingerne med høj styrke er forbeholdt virkelig massive mennesker, forklarer han.

Thomas antyder, at variation er en del af værktøjets effektivitet, og at virkningerne kan mindskes ved for hyppig brug. Derfor kan du tage andre restitutionsmidler i brug således at du husker at variere og din massage gun ikke mister sin effektivitet. Til sidst er der kun at sige god fornøjelse og håber i får gavn af den.