En cykelhjelm er din bedste ven når du skal ud på cyklen

Selvom det er koldt for tiden, er der rig mulighed for at tage udenfor og se den skønne natur formet af sneen som er kommet. Et redskab som er altid godt at have, når du er på farten med cyklen, er en cykelhjelm. Det er måske nemt at tro at det ikke er nogen nødvendighed at cykle med hjelm. Endda kan man tro at det er en smule pinligt. Men heldigvis er det blevet mere normaliseret med en cykelhjelm, også for voksne. Der er mange producenterne som laver cykelhjelme til en fair pris, men en af de bedste er producenten, Kask. En Kask cykelhjelm kan købes gennem forskellige forhandlere.

Derfor er det vigtigt at have en cykelhjelm

Cykelhjelmen er til for at beskytte dit hoved. Det kan sagtens være at du er den mest ansvarlige cykellist og passer på når du er ude i trafikken, men det betyder ikke at du er hundrede procent beskyttet fra uheld. Somme tider uheld kan ske, ofte på grund af tilfældigheder. Specielt når vi mindst venter det. Derfor er det vigtigt at være beskyttet. På samme måde som man har sele på mens man kører i bil, er det lige så vigtigt at have hjelm på når man cykler.

Vælg den rigtige cykelhjelm til dig

Frem for alt andet såsom design og udseende, er det vigtigst at din cykelhjelm er i den rigtige størrelse. Det er endnu mere vigtigt når der skal købes hjelm til de små børn. Både for store og for små, er det vigtigt at hjelmen sidder godt fast. At finde den rigtige størrelse kan have en lidt varierende proces afhængig af om du køber den i en fysisk butik eller på nettet. I en fysisk butik, kan du prøve dig frem til det rigtige men over nettet er det en del anderledes. Det kommer også lidt an på hvad dine behov er. Om du bare ønsker en cykelhjelm til almindelig kørsel eller en Kask professionelle cykelhjelme til racer.

Når du skal til at købe cykelhjelm

Du kan som udgangspunkt måle dig frem med et målebånd for at finde ud af hvad omkredsen er på dit hoved. En god hovedregel er at der skal være omkring 2 cm fra øjenbrynene til hjelmens kant. Det gør at hjelmen sidder korrekt. Det hjælper også hvis stropperne strammes til så den sidder fast og ikke glider rundt på dit hoved. Til sidst er det vigtigt at have en ekstra cykelhjelm liggende. Specielt hvis du nuværende hjelm har fået et hårdt slag. Det er fordi der er risiko for at hjelmen ikke længere beskytter som den skal efter hårde slag.