Kom i skoven med en mountainbike

Mange danske brugere cyklen som transportform og til motion. Særligt mountainbikes er populære, og med et væld af forskellige skove og spor at køre på, kan man godt forstå hvorfor. Mountainbike giver dig ekstremt god træning, og du træner i virkeligheden store dele af din krop, selvom mange tror at det kun er benene der bliver belastet. På mountainbike skal man hele tiden være opmærksom, og du bruger hele din krop til at balancere, placere vægten på cyklen, og til at håndtere styret med.

 

Med en god MTB kan du køre stort set overalt. Cyklerne er konstrueret til brug i skoven, men kan snildt bruges på landevej og cykelsti også. Mange benytter mountainbikes til dagligdagens transport, da du får god komfort og masser af fart i en samlet pakke.

 

Mountainbike er kendetegnet af store, brede dæk der sikrer dit greb på ujævnt underlag, et bredt styr så du kan styre cyklen på de tekniske spor, og et stor udveksling i gear så du kan køre både stejlt nedad og opad i skoven. Mountainbikes er med lette stel og affjedring enten fortil, kaldet hardtail, eller både for og bag, kaldet full suspension mountainbikes.

 

Når du skal vælge en mountainbike bør du være opmærksom på at udstyret er af god kvalitet. En MTB bliver ofte kørt hårdt i skoven, og mudder, støv osv. og er kendetegnet af et højt slid på komponenter som kæde, tandhjul osv. Vælg en cykel hvor udstyret er af god kvalitet, så du slipper for hyppige reparationer og udskiftninger af udstyr.

 

Vælg om du vil have en klassisk hardtail mountainbike, der kun kommer med affjedring fortil. Eller en fuldt affjedret full suspension mountainbike hvor du har masser af affjedring både for og bag, så du effektivt kan håndtere de allermest tekniske spor og stadig er komfortabel på cyklen.

 

Med en god MTB kan du komme ud og køre på de mange danske mountainbike-spor. Sporene er at finde stort set overalt i landet, og giver dig træning som du aldrig har prøvet det før. Mountainbiking er hårdt men sjovt, de tekniske stier og spor giver dig udfordringer til både benene og koncentrationen, og efter et par gange i skoven har du allerede godt styr på, hvad det vil sige at køre mountainbike.

 

Hos cykelhandlere landet over kan du finde både hardtail mountainbikes og full suspension mountainbikes. Udvalget vil være med modeller i masser af forskellige prislejer, så du altid kan finde en cykel efter dit behov og budget. Prøv gerne én eller flere modeller, så du ved hvilken type cykel der er den rette for dig. Nogle er således design med mere fokus på komfort end fart, og nogle er designet lige modsat.

 

Med et par pedaler og en cykelhjelm, er du egentlig klar til at køre MTB i skoven. Som tiden går og du bliver bedre, kan du begynde at opgradere på komponenter og tilbehør, så din mountainbike bliver endnu bedre.