Er proteinpulver et nødvendigt supplement?

Proteinpulver bliver ofte brugt af folk, der træner meget og hårdt. Når musklerne skal opbygges, er proteinpulveret nemlig en nem og hurtig vej til ekstra protein.

Hvilke proteinpulver skal du vælge?

Det kan være super svært at finde ud af, hvilken proteinpulver du skal vælge. Proteinpulver kommer i mange forskellige smage og former, og det kan blandt andet være lavet på:

 

  • Whey protein (valleprotein)
  • Casein protein (kasein protein)
  • Ris protein
  • Soya protein

De 4 ovennævnte er de mest benyttede typer af proteinpulver. En ofte fællesnævner for proteinpulver er, at smagen bliver for syntetisk eller ikke særlig god, hvilket ofte gør, at mange vælger det fra og ikke nyder deres proteinshake. En væsentlig faktor for at proteinpulver brugere er, at smagen er god, så shaken ikke er en ting der skal overstås men nydes, det har ShapeNation erfaret.

Derudover anbefaler de også at man bruger whey protein eller kasein protein, fordi at disse to proteintyper har en neutral smag, da de er baseret på mælkeprotein og er af den grund nemmere at blande. Derfor er det også muligt at få whey protein og kasein protein i flere smagsvarianter.

Hvornår skal du så indtage dit proteinpulver?

Det er sådan, at der ikke er nogen fast regel for hvornår, man skal drikke sit proteinpulver. Proteinpulver er et kosttilskud, og “tilskud” er et vigtigt ord at huske på, for proteinpulver er ikke et kosttilskud med en isolerende effekt – det fungere ikke sådan, at når man drikker en

proteinshake, så man automatisk gang i en muskelopbyggende proces.

 

Proteinpulver er et supplement til en fornuftig kostplan, og det bør altid være kosten der forsyner os med hovedparten af den protein, vi dagligt har brug for. Proteinrige fødevare kan fx være æg, mælk, fisk, fjerkræ, kød osv. Der er dog intet galt i at supplere med 1-2 protein shakes om dagen. hvis man har problemer med at få dækket sit proteinbehov gennem kosten, men hvornår skal ens shake så indtages?

 

Muligheden er mange og mange vælger at drikke sin shake lige efter træning, hvilke også er helt fint, man kan dog også vælge at drikke en proteinshake som et mellemmåltid sammen med et stykke frugt. Det er også en mulighed at supplere et proteinfattigt måltid med en proteinshake for at give måltidet en mere komplet sammensætning. Som sagt er der mange muligheder og der er ingen regel hvor hvornår det skal indtages, behovene for hvornår en shake skal indtages er forskellige.

Skal jeg drikke proteinpulver for at få resultater?

Til slut så lad os besvare det mange gange stillede spørgsmål; nej, du behøver ikke drikke proteinpulver for at få resultater, det fungere lige så godt som proteinrig mad. Proteinpulver er blot er en smart og hurtig måde at få dækket sit proteinbehov på.

 

 

Husk at det hedder et tilskud!