Praktiske egenskaber ved polaroid solbriller

Vejret bliver varmere og varmere, og nu er det snart tid til at vi alle skal til at gå med solbriller på igen hver dag for at skærme vores øjne for solens skarpe stråler. Mange solbriller har også såkaldt “polariseret” glas, som er en rigtig brugbar og nyttig ting ved solbriller.

At solbriller er polariserede, betyder at selve glasset er bearbejdet på en specifik måde, der via. særlige optiske anordninger, gør at polaroid solbriller filtrerer en del af sollyset fra, sådan at det ikke er i stand til at trænge igennem brilleglasset og videre ind i øjnene.

Udover at skærme for sollyset, som må siges at være solbrillers vigtigste og mest fornemme opgave, har polaroid solbriller også en anden yderst nyttig funktion. Denne funktion består i at øge kontrasten mellem lyse og mørke nuancer. Det vil sige at overgangen mellem objekter bliver skarpere og fremstår meget tydeligere selv i skarpt sollys.

 

Nyttig funktion

Denne evne ved polaroid solbriller til at være i stand til at øge kontrasten mellem ting, gør polaroid solbriller i udpræget grad velegnede til brug i diverse specifikke situationer, hvor man har større brug for at kunne skelne ting fra hinanden, eller til at éns syn har de mest optimale forhold, så man kan agere bedst muligt.

 

Disse situationer kunne fx være:

  • når man sejler en båd
  • når man er ude at fiske
  • når man kører bil
  • når man styrer et fly

 

Når man er ude at sejle på havet, eller ude at fiske, er genskæret fra solen i vandet yderst irriterende, da det kan gøre at man misser vigtige ting og også helt kan blinde én i kortere perioder. Det kan være at man overser en båd, som er på vej hen imod én, eller hvis man fisker, kan det være at man overser noget i afgørende øjeblikke.

 

Dette kan man mere eller mindre fuldstændig undgå med polaroid solbriller. Af denne årsag er de også meget populære hos lystfiskere.

Også hvis man kører bil om aftenen eller i mørke, er polaroid solbriller yderst praktiske, da de giver et bedre og mere klart udsyn.

Polariserede solbriller blev opfundet i 1930’erne, og der var de så dyre at ikke alle og enhver havde råd til at gå med dem

Dengang var det mest piloter og den slags, der brugte dem, da de havde stor brug for de praktiske egenskaber ved polariserede brilleglas.

 

BilligBrillen er en webshop, som har et stort udvalg af polaroid solbriller.

 

Det er imidlertid ikke kun solbriller, du kan finde hos BilligBrillen. Du kan nemlig også finde læsebriller, natkørebriller og skærmbriller, men fælles for alle brillerne, er at de er med polariserede linser.

Det er nemt og overskueligt at bestille via BilligBrillens webshop, og priserne holdes altid så lave som muligt, samtidig med at man får god kvalitet og god service hver gang.