Det er sundt for krop og sjæl at få en hund

Få ting er sødere og mere bedårende end en lille hundehvalp. De store øjne, der tiggende kigger op kan få selv det hårdeste ydre til, at krakelere og give bløde gummiagtige knæ. Os med hund kender til glæden som menneskets bedste firbenede ven bidrager med. De er en konstant kilde til sjove og glade stunder, der bringer et smil til vores læber.

Her får du 4 gode grunde til at hunde er sunde for krop og sjæl.

  1. Hunde er intelligente og opmærksomme dyr, der kan fornemme vores humor og nuværende sindstilstand. De er altid parate til at få os i bedre humør, og bidrager gerne med en hundeskulder såfremt man har brug for en krammer.
  2. Med en hund føler man sig aldrig alene. Hunde er et flokdyr og derfor er de altid tilstede, der hvor deres mennesker opholder sig – uanset om det er på toilettet eller andre steder, hvor man måske gerne vil have mere privatliv.
  3. Man er tvunget til, at komme ud af huset, når man har en hund. Derfor kan de være en fantastisk inspiration og motivation til, at få dyrket noget mere motion.
  4. Hunden er menneskets bedste ven. Et slidt ordsprog, der ikke desto mindre er sandt. Hunden elsker dens ejer ubetinget og ligemeget hvad, der sker. De er en utømmelig kilde til kærlighed, der frigiver endorfiner hos os mennesker, hvilket bidrager positivt til vores sindsstilstand.

Hunde har brug for opdragelse

Hunde har, ligesom børn, brug for en god opdragelse for, at blive så afbalanceret og velfungerende i hverdagen som muligt. Derfor vil vi klart anbefale, at man starter til hundetræning mens hunden er hvalp. Dette bidrager positivt til hundens adfærd og får den tilmed også til, at respektere hierakiet i familen. Man kan dog komme ud for, at hunden gør – Læs hvad du skal gøre hvis din hund gør.

Med en god opdragelse vil man få en hund, der er til at stole på. Det giver ro i sindet.