Hvordan ved man, om man har et alkoholmisbrug?

Det er ikke altid let at se, om man har et alkoholmisbrug. Ofte kan man være i tvivl, og mange er ikke klar over, hvor alvorligt det er, før det er for sent. Derfor er det en god idé at være opmærksom på nogle af de tegn, der kan vise sig, hvis man har et alkoholmisbrug.

Du drikker ofte

En af de første og mest åbenlyse tegn på et alkoholmisbrug er, at man drikker ofte. Hvis du drikker hver dag eller næsten hver dag, så er det et tegn på, at du har et problem. Selvom du ikke drikker så meget på én gang, så kan det stadig være et problem, hvis du drikker jævnligt.

Du drikker for meget

En anden ting, du kan være opmærksom på, er, hvor meget du drikker, når du først begynder at drikke. Hvis du drikker så meget, at du føler dig nødsaget til at tage en genstand her og der, så er det et tegn på, at du drikker for meget. Selvom du ikke drikker hele dagen, kan det stadig være et problem, hvis du drikker for meget på én gang.

Du har problemer med at stoppe

Hvis du har problemer med at stoppe, når du først begynder at drikke, så er det også et tegn på et alkoholmisbrug. Det kan være svært at stoppe, når man først begynder at drikke, og man kan have svært ved at nå til den næste dag uden at drikke igen.

Du drikker for at dække over noget

Hvis du dækker over dit drikkeri med løgne og bortforklaringer, så kan det også være et tegn på et alkoholmisbrug. Ofte drikker man for at dække over følelser som vrede, sorg eller ensomhed. Hvis du drikker for at dække over noget, så er det et tegn på, at du har et problem.

Du får problemer på grund af dit drikkeri

Hvis du har problemer på grund af dit drikkeri, så kan det også være et tegn på et alkoholmisbrug. Problemerne kan være fysiske eller psykiske, og de kan være både kortvarige og langvarige. Hvis du har problemer på grund af dit drikkeri, så skal du søge hjælp, for det er et tegn på at drikkeriet er ved at overtage dit liv.

Du har svært ved at stoppe

Hvis du har svært ved at stoppe med at drikke, selvom du ved, at det er et problem, så kan det også være et tegn på et alkoholmisbrug. Ofte er det ikke nok at have viljen til at stoppe, og man har brug for hjælp fra en professionel for at komme ud af et alkoholmisbrug.