Aktiv vinterferie på ski

Det siger sig selv, for at holde ski sund og rask, ren og stærkt. Så skal kroppen holdes i gang, også i vintermånederne hvor kulden bider sig på her i Danmark. For at man kan komme ud og nyde naturen selv om det er koldt, kan det være en god ide man har noget at træne op til. I mit tilfælde falder motivationen på 2-4 ugers skiferie hvert år. For at være klar til skiferien så er det vigtigt man får trænet op til for at få det mest mulige ud af sin ferie.

Træning i motionscenteret

Du kan tage i træningscenteret og lave nogle at de mest kendte øvelser når man træner kroppen op til skiferien. Her er de mest kendte øvelser selvfølgelig lunges, hvor de styrker dine lårmuskler som du bruger rigtig meget under skiferien, her kan du køre forskellige sæts, som regel køre vi 3×10-12 med 45 sekunders mellemrum. Derefter er der planken som er med til at styrke hele kroppen og styrke din udholdenhed, her kan du starte med at holde den i 30 sekunder af gange og så stige alt efter hvor stærk du er i kroppen. Så er de squats som er med til at styrke balancen i kroppen, og her får du også dine lår og baller af mærke. En øvelse som jeg er begyndt at bruge her de senere så har været at tage et kridt og eller noget tape så du kan lave et kryds, dem laver du 2 af, så du har et 30 cm ud til siden af hver fod, for at du herefter kan hoppe fra det ene ben og over til det andet ben. Det er virkelig en øvelse som hjælper med balance og styrken i ens fødder og ben.

Udendørstræning

Derudover er konditionstræning altid noget som er med til at styrke din udholdenhed til en lang dag på pisten. Det kan være løbetræning eller cykling. Vil du gerne mærke følelsen af ski, så kan det også være godt at tage at købe et par rulleski, komme ud i naturen og rulle afsted er en nydelse i sig selv. Det giver en lille følelse af og stå på ski.

Billige skidestinationer

Søger man efter billige rejsemål, så kan det være en god ide at kigge mod Tjekkiet som skiferiedestination, som blandt andet byder på Spindleruv Mlyn og Cerna Hora. Her er det utroligt billigt at tage på restaurant, drikke øl og liftkortet er nærmest halv pris af priserne i enten Østrig eller Frankrig. Ellers kunne den anden mulighed være at rejse til Bulgarien som byder på Borovets eller Pamporov som er billige rejsemål. Begge destinationer i Bulgarien har over 30 km pister.