Top 5 danske fodboldspillere gennem tiderne

Danmark er ikke fremmed for fodboldstørrelse. Gennem årene har der været en række markante danske spillere, der har sat deres præg på både nationalt og internationalt plan. Her er fem af de bedste danske fodboldspillere gennem tiderne.

Michael Laudrup 

Ingen liste over danske fodboldstjerner ville være komplet uden Michael Laudrup, som er en af Danmarks mest ikoniske spillere. I løbet af sin karriere repræsenterede Laudrup klubber i Europa lige fra de italienske giganter Juventus til det spanske storhold Barcelona og til sidst Real Madrid. Med sine sublime tekniske evner og sit kreative pasningsspil blev Laudrup betragtet som en af de største midtbanespillere i sin generation.

Peter Schmeichel 

En anden legendarisk fodboldspiller, der stammer fra Danmark, er Peter Schmeichel. Schmeichel, der betragtes som en af de bedste målmænd nogensinde, begyndte sin karriere i den lokale klub Hvidovre, inden han blev kendt i Manchester United, hvor han vandt imponerende fem Premier League-titler og et Champions League-trofæ i 1999. Derudover huskes han også for sine heltegerninger under Euro 92, hvor han var med til at føre Danmark til deres første internationale titel nogensinde.

Jon Dahl Tomasson 

Den tredje mand på vores liste er Jon Dahl Tomasson. I løbet af sin klubkarriere repræsenterede Tomasson nogle store hold som Feyenoord, Stuttgart, Newcastle United og Villarreal, men det var hos den hollandske storklub Ajax, hvor han virkelig gjorde sig bemærket ved at score 95 mål på blot to sæsoner! På landsholdsplan var Tomasson en integreret del af det hold, der vandt Euro 92, og han blev Danmarks bedste målscorer gennem tiderne med 52 mål i 112 landskampe.    

Brian Laudrup 

Brian Laudrup er måske ikke lige så berømt som sin storebror Michael, men tag ikke fejl – han var stadig en utrolig spiller i sin egen ret! Brian var en alsidig offensiv midtbanespiller/fløjspiller og havde succes i bl.a. Bayern München, Fiorentina, Rangers og Chelsea, mens han også repræsenterede sin hjembyklub Brondby i tre forskellige perioder i løbet af sin karriere. Han var også en del af det landshold, der vandt Euro 92 sammen med Peter Schmeichel.  

Christian Eriksen 

Vores liste afsluttes af den nuværende stjerne Christian Eriksen, der har etableret sig som en af Europas mest konstante spillere, siden han brød ind på scenen med Ajax tilbage i 2010. Med 20 mål og 31 assists i løbet af fire sæsoner med Spurs alene (og der er stadig flere!) ser Eriksen ud til at fortsætte med at føje til sin imponerende samling, der allerede omfatter fire nationale ligatitler i to lande (Danmark og Holland) plus flere individuelle priser i løbet af sin karriere indtil videre!  Eriksen har også været en fast bestanddel af det danske landshold siden sin debut i 2010 som 18-årig!                                                                                   

Der har du det – fem fremragende danske fodboldspillere, der har sat et uudsletteligt præg ikke kun på dansk, men også på verdens fodbold! Fra Michael & Brian Laudrup over Peter Schmeichel & Jon Dahl Tomasson hele vejen op til Christian Eriksen – disse fem legender har cementeret deres plads i historien som nogle af Danmarks bedste spillere nogensinde! Hvem ved? Måske vil vi snart se endnu en storspiller dukke op fra denne skandinaviske nation… det vil tiden vise!